Thursday, 4 July 2013

Pulau Perhentian yang tersangat "AWESOME" 10 - 13 June..!!!

Assalamualaikum dan Salam sejahtera buat kawan-kawan semua..!!!

Huh !!! Lebih 6 bulan saya tak berblog kan.. Lamalah sesangat tuh.. Nasib blog tak dimakan anai-anai.. Hee.. So, saya tengah cuti mid-sem nih bolehlah boring-boring tambah entry kat blog saya ni.. Hehe..

Hah..!!! Skang ni saya nak bercerita pasal holiday saya untuk mid-sem nih.. hihi.. Nak tau saya buat pe??? Saya pergi bercuti dengan coursemate saya tau.. Seronok gilerrr!!! bukan saya gilerrr hokay.. just nak bagitau korang betapa seronok lah time holiday harituh.. Hee..

Mesti korang dah tau kan kitaorang semua holiday kat mane??? yelah.. dah terang-terang kot tittle post ni Pulau Perhentian.. huhu.. Rasanya mesti korang pon mesti pernah pergi.. mane tau dah pergi banyak kali kan.. So, macam saya ni walaupun stay kat Terengganu mmg susah nak dapat peluang macam ni.. Tak berkesempatan je.. Jom tengok gambar-gambar nak.. Hik..


Hah..!!! ni lah geng-geng coursemate saya.. nak sebut ke nama masing-masing.. takpelah sebut jelah mane tau korang kenal salah sorang kan.. hee.. dari kiri : seha, sab, ama, pija, saya, riri, bob, qayyum, wan din, qawi dan basit.. hah!! ade ke kenal??? hee..
Okay.. ade abang yang mulia hati tolong ambikkan pic kitaorang semua.. Thanks kat abang ni sebab tolong ambikkan gambar complete kami semua.. Hee.. Nak tengok lagi pic??? Sabar ek.. Untuk 1st day tu si Basit and the geng dari kL ambik saya kat ganu nih.. Thanks kat korang sebab walaupun korang sesat kat ganu tuh tapi boleh lagi ambik saya nih hah!! Huhu.. Dari kL semua ada 2 buah kete.. Dari utara sebuah kete je.. Muat-muat semua untuk 11 orang.. Alhamdulillah selamat kami sampai dan balik..

Kitaorang semua menginap dekat perhentian besar.. Bilik kat sane best sangat!!! luas dan siap ada peti sejuk kecik lagi tau.. kitaorang sewa 2 bilik untuk perempuan dan laki... So, satu bilik ada 2 katil queen tau.. puas hati.. Bilik air pun cantik.. Lupa nak snap pic kawasan bilik.. So, kalau korang nak try kan.. Korang gi kat Fauna Beach Chalet.. Makan kitaorang semua kira skali dah.. senang kan??? 

Cuba cari mane saya..??? hah.. yang baju biru over berspek tuh.. haha.. :P
First day ni kitaorang takde aktiviti sangat.. Yelah.. Naik bot dari jeti ke pulau dalam masa 40minit camtuh lah.. Hah.. Gerun tau naik.. Takot gila..!! yelah.. sape yang mabuk kena get ready pape yang patot lah.. So, kitaorang semua takde masalah masa naik bot tuh.. hee.. Alhamdulillah.. Selamat.. 

Ni time nak gi pulau.. Sorang je minah saleh tu.. Tapi sporting mase ambik gambar.. Hee.. 
So, mase 2nd day tuh ade lah banyak aktivitinya.. Duk snorkeling lah best.. Mula-mulanya masa time snorkeling dia bawak tempat untuk kita belajar menyelam tau.. So, dari situ nak cakap kat Basit tuh thanks sebab ajar saya ni menyelam.. Asyik menjerit takot lemas lah pe lah.. Hah!!! padahal dah pakai safety jacket tuh korang takyah takot.. Rugi kalau tak mencuba.. Dalam laut tuh cantik gila.. Batu karang lah.. Ikan-ikan yang cute miut sangat macam nemo depan mata wooo... Best kan.. Penyu lah.. Kitaorang pon sewa lah kamera underwater tuh kekononnya nanti boleh ambik gambar dalam air lah.. sempat lah jugak ambik gambar dalam air tu sebelum bateri kamera abes.. syoookkk okay!!

Taaadaaaa...!!! Sarang nemo uollss.. Hee.
Lepas bersnorkeling lah ni.. Hee.. :)
Kitaorang jugak mase lepas snorkeling tuh main kayak pulak tau.. Biar tak pernah pon at least dapat lah merasa berkayak tuh.. 

Dah sampai hangus muka tu tau!!! Saya kat belakang tu.. Pakai sunblock pon hangus jugak.. Hee

Thanks Fauna Beach Chalet sediakan makanan best untuk kami..
Untuk hari last aktiviti kitaorang buat sendiri.. pagi tuh sape nak gi mandi pulau pergilah.. Asalkan elok2.. So, saya tersangat lah letih masa tuh.. duduk jelah dalam bilik tuh sampai tunggu masa bot datang ambik kitaorang dan balik umah masing-masing.. Lepas sampai je kat jeti.. Saya pon jadi tourist guide untuk diorang jalan-jalan pusing kat Terengganu.. Sangat berpuas hati dengan cuti ni.. So, nak cter lelebih memang panjang lah untuk entry ni saje.. Sampai kat sini jelah ceritanya.. Anything kalau ade soalan boleh lah komen-komen ek.. Mane tau korang nak tau lebih lanjut pasal tempat ni ke pe ke.. Okay??? Okay.. terima kasih luangkan masa gan story saya ni.. Bye.. Wasalam.. ;)


Akhirnya selamat sampai ke jeti.. Bye-bye perhentian.. :'(

Tuesday, 15 January 2013

"Kebuntuan"

Hari ini entry agak sedihlah sebab saya kebuntuan tersangat sangat.. Hah !!! Nak tau nape??? Saya tak dapat idea untuk FYP (Final Year Project) saya.. Hurrmmm.. Tolong kasi idea kat saya.. Dahlah kena nak wat produk ni.. Stress !!!

Uwaaaaaa.. Rase nak nangis je.. Orang lain sume dah sibuk-sibuk ade idea.. Hah!!! Jadi kalut lah sangat tak dapat pikir ni.. Uhuk..

p/s : Kawan-kawan yang ada idea tolong-tolong lah suggest idea ye.. Thanks.. ;)







Monday, 14 January 2013

Segmen : Saya Blogger Negeri .......



Hai kawan-kawan.. Saya blogger dari Terengganu.. HuHu..

Ape yang menarik kat ganu ni biasanya orang akan cari "Kepok Lekor"..
Hah.. Betol tak..??? Dekat luar ganu biasanya ade kepok lekor tapi tak sama macam ganu..
Kepok lekor ganu lagi ori ye!!! Haha..
Jangan marah ye orang negeri lain..

Hurm.. ape lagi ek makanan yang menarik.. Hah !!! Nasi dagang.. 
Sedap sedap!!! Nanti kalau korang datang sini try tau.. 
Huhu..

Kalau tempat menarik pulak.. Nak shopping sini memang takde lah.. Tapi kalau korang 
rase nak pegi holiday boleh lah sebab sini ada Pulau Kapas, Pulau Redang, Perhentian dan lain lain.. Setakat ni saya tau pulau tu jelah.. Pulau-pulau ganu ni sume cecantik.. Pastu cantiklah..!!! Haha..
Kalau korang nak cari kain batik buat baju ke or songket ke korang boleh
cari kat pasar payang.. Fuhhh..!!! Saya pegi pun rambang mata.. Hikhik..
Nak pegi tu pastikan duit poket anda penuh.. 
So, kat sini jugak ape yang menariknya orang cakap Masjid Kristal..
Masjid tu cantik tau.. Tak caye nanti korang tengok sendiri ye..

Huh..!!! Kalau nak diceritakan memang sampai besok takkan abeh citer ni.. So, ape-ape nak tanya 
tanya lah ek.. Jangan lupa follow saya okay.. Okay guys!! 
Thanks for sudi singgah bace blog saya.. 
Sekian.. ;)






Sunday, 13 January 2013

Back To School.. !!!

Urgghhh.. Entry for today is Back To School.. No..no..no.. Saya bukan masih bersekolah lagi.. Hikhik.. Cuma Sem baru saya dah start..!!! Tak suke !! Tak Suke !!!

Sebabnya saya tak suke tak puas bercuti lagi tau.. Uhukk.. Sem ni nampak nya semua teori.. Banyak nak menghafal lah jawabnya.. Kalau tak banyak project je.. Teori ni kurang.. Argghhh!!!

Stress !!! Stresss!!! Tahun ni juga saya start untuk FYP (Final Year Project) saya.. Awal-awal lagi dah dapat message dari Madam nak buat perjumpaan.. So boring..!!!

Tak sedia nak gi class esok.. Pagi hokay..!!! Takpelah.. Kena abehkan juga study nih.. Nak kawen pulak nanti.. Huhu..

Yang bercuti lagi selamat bercuti ye..!!! Time cuti ni banyak lakukan mende yang berfaedah bukan macam saya time cuti tido dan makan sahaja.. Haha..

Okaylah.. Esok class awal.. Selamat Malam semua.. Doakan yang terbaik untuk saya.. Thanks guys!! 


p/s : Muka terpaksa nak gi class..!! Haha.. 








Thursday, 10 January 2013

Cemburu itu tanda SAYANG !!!

Hai semua.. Tiba-tiba entry saya hari ni mengenai perasaan cemburu.. Kalau korang takde perasaan macam ni taktau lah kan korang ni manusia ke pe.. Huhu..

Biasanya bila perempuan ni jealous, dia akan diam dan suka buat perangai then akan terbongkarlah kecemburuan itu.. Haha.. Kan kan kan..???

Selalunya bila perempuan cemburu, dia macam tanak bagitau yang dia cemburu tapi dalam hati dia takkan tahan. Buat-buat takde pape.. padahal memang dia nak suruh partner concern tanya bebanyak kali pun. Tapi pada mase yang sama nak kena tunggu kasi tahu jugak perasaannya dan warning pada sang lelaki supaya tak dekat gadis lain yang buat dia jealous tau.. Mana lah boleh tahan perasaan cemburu dalam hati tau.. Kena jugak kasi tahu.. haha..

Perempuan akan "diam" dan kate "takde pape"


Hah !!! So, perasaan cemburu itu memang sudah menjadi fitrah manusia.. So, jagalah hati dan perasaan memasing hokay.. Kat sini ade ke orang tak pernah ada perasaan cemburu..???? Saya.  Haha.. 

p/s : Cemburu itu sayang.. ;)








Friday, 4 January 2013

Maharajalawak Mega di Terengganu !!!

Perrrggghhh..!!! Maharajalawak Mega datang Terengganu.. Kampung halaman saya okeyh.. Huhu.. Memang ramai dan sesak lah kat Stadium Tertutup Gong Badak tuh.. Korang tak caye eyh..???? Jap nak post pic, nanti korang tengok lah betapa sesak dan seksanya kan.. Haha...


See.. kan..???? Ramai kan.. Hah !! Kalau tak memang saya nak gi jugak dengan membe saya tapi dia ada hal pulak nak kena balik kampung kat Kota Bahru.. Tapi kalau sesak camni memang saya patah balik lah.. Gila ke nak redah camni.. Huhu.. Apepun, orang Terengganu memang semangat gilerrr...!!! Cayalah..
Naaa.. naaaa.. naaa  nana... ganuuuu kiterrrrr..!!! Eh, nyanyi lak..

Tapi tengok kat umah pon best gak.. Dapat tengok dekat-dekat.. Cehhh, nak sedapkan hati.. Hikhik.. Tapi memang best lah semua peserta malam nih.. JOZAN, JAMBU, SAYWHO, BOBOY, SHIRO, R2 memang besttt gilerrr korang malam nih..

Sebenarnya aku memang minat JOZAN yooo!!!!! Sebab lawak dorang jadi.. Nak nak si Zizan tuh alahai.. Bolehlah tahan kehensemannya.. Tapi malam ni Zizan sorang je sebab Johan kena operate kaki dia yang sakit tuh.. Walaupon sorang, tetap best !!! Satu family saya ketawa terbahak bahak tau tengok gelagat si Zizan nih.. Haha !!!

Korang mesti kenal Ustaz Azhar Idrus kan..??? Ala, Ustaz rockers tuh.. Famous kot dia.. Hikhik.. Zizan berjaya tau tiru watak Ustaz tuh.. Kelakar hokayyy.. Haha.. Comel pulak tuh dia tiru gaya Ustaz Azhar.. Hehe..


 Hah !!! Comel tak..??? Haha.. Cute kan.. Apepon memang jadi malam ni.. Saya suka..!!!!


Yang ni segmen kedua pasal radio.. Sedih lah jugak tengok Zizan sorang je tadi.. Saya tengok dia sebak masa last tuh.. Maybe sebab kawan dia takde kot.. Hik.. Saya tetap penyokong tegar bagi kumpulan Jozan.. Harap Jozan menjadi juara.. WE LOVE YOU, JOZAN... Huhu.. ;)
 








Thursday, 3 January 2013

Cimb Debit Mastercard Hello Kitty !!!!

Woooaaahhhh.. !!! Tibe-tibe saya tersangat obses dengan hello kitty.. Pastu terjumpa lak iklan cimb bank ni lam FB tau.. Rasa cam nak beli je semua tau.. Hoho.. 




Apa lagi kawan-kawan.. Moh lah kita borong semua sape yang minat hello kitty tuh.. Hikhik.. Tapi tuh lah.. Duit pulak satu hal..Tengok jelah kan.. Tak mampu lagi.. Hihihi.

Sape-sape nak kasi hadiah untuk besday saya bulan depan pon dialu-alukan.. Hehehe.. Nak beli ni sape ade debit card je..  Takde lagi gi buat ye..  Free je pon nak buat..  Huhu.. Kalau berminat leh lah bukak website ni ye.. [Klik sini]