Tuesday, 15 January 2013

"Kebuntuan"

Hari ini entry agak sedihlah sebab saya kebuntuan tersangat sangat.. Hah !!! Nak tau nape??? Saya tak dapat idea untuk FYP (Final Year Project) saya.. Hurrmmm.. Tolong kasi idea kat saya.. Dahlah kena nak wat produk ni.. Stress !!!

Uwaaaaaa.. Rase nak nangis je.. Orang lain sume dah sibuk-sibuk ade idea.. Hah!!! Jadi kalut lah sangat tak dapat pikir ni.. Uhuk..

p/s : Kawan-kawan yang ada idea tolong-tolong lah suggest idea ye.. Thanks.. ;)







Monday, 14 January 2013

Segmen : Saya Blogger Negeri .......



Hai kawan-kawan.. Saya blogger dari Terengganu.. HuHu..

Ape yang menarik kat ganu ni biasanya orang akan cari "Kepok Lekor"..
Hah.. Betol tak..??? Dekat luar ganu biasanya ade kepok lekor tapi tak sama macam ganu..
Kepok lekor ganu lagi ori ye!!! Haha..
Jangan marah ye orang negeri lain..

Hurm.. ape lagi ek makanan yang menarik.. Hah !!! Nasi dagang.. 
Sedap sedap!!! Nanti kalau korang datang sini try tau.. 
Huhu..

Kalau tempat menarik pulak.. Nak shopping sini memang takde lah.. Tapi kalau korang 
rase nak pegi holiday boleh lah sebab sini ada Pulau Kapas, Pulau Redang, Perhentian dan lain lain.. Setakat ni saya tau pulau tu jelah.. Pulau-pulau ganu ni sume cecantik.. Pastu cantiklah..!!! Haha..
Kalau korang nak cari kain batik buat baju ke or songket ke korang boleh
cari kat pasar payang.. Fuhhh..!!! Saya pegi pun rambang mata.. Hikhik..
Nak pegi tu pastikan duit poket anda penuh.. 
So, kat sini jugak ape yang menariknya orang cakap Masjid Kristal..
Masjid tu cantik tau.. Tak caye nanti korang tengok sendiri ye..

Huh..!!! Kalau nak diceritakan memang sampai besok takkan abeh citer ni.. So, ape-ape nak tanya 
tanya lah ek.. Jangan lupa follow saya okay.. Okay guys!! 
Thanks for sudi singgah bace blog saya.. 
Sekian.. ;)






Sunday, 13 January 2013

Back To School.. !!!

Urgghhh.. Entry for today is Back To School.. No..no..no.. Saya bukan masih bersekolah lagi.. Hikhik.. Cuma Sem baru saya dah start..!!! Tak suke !! Tak Suke !!!

Sebabnya saya tak suke tak puas bercuti lagi tau.. Uhukk.. Sem ni nampak nya semua teori.. Banyak nak menghafal lah jawabnya.. Kalau tak banyak project je.. Teori ni kurang.. Argghhh!!!

Stress !!! Stresss!!! Tahun ni juga saya start untuk FYP (Final Year Project) saya.. Awal-awal lagi dah dapat message dari Madam nak buat perjumpaan.. So boring..!!!

Tak sedia nak gi class esok.. Pagi hokay..!!! Takpelah.. Kena abehkan juga study nih.. Nak kawen pulak nanti.. Huhu..

Yang bercuti lagi selamat bercuti ye..!!! Time cuti ni banyak lakukan mende yang berfaedah bukan macam saya time cuti tido dan makan sahaja.. Haha..

Okaylah.. Esok class awal.. Selamat Malam semua.. Doakan yang terbaik untuk saya.. Thanks guys!! 


p/s : Muka terpaksa nak gi class..!! Haha.. 








Thursday, 10 January 2013

Cemburu itu tanda SAYANG !!!

Hai semua.. Tiba-tiba entry saya hari ni mengenai perasaan cemburu.. Kalau korang takde perasaan macam ni taktau lah kan korang ni manusia ke pe.. Huhu..

Biasanya bila perempuan ni jealous, dia akan diam dan suka buat perangai then akan terbongkarlah kecemburuan itu.. Haha.. Kan kan kan..???

Selalunya bila perempuan cemburu, dia macam tanak bagitau yang dia cemburu tapi dalam hati dia takkan tahan. Buat-buat takde pape.. padahal memang dia nak suruh partner concern tanya bebanyak kali pun. Tapi pada mase yang sama nak kena tunggu kasi tahu jugak perasaannya dan warning pada sang lelaki supaya tak dekat gadis lain yang buat dia jealous tau.. Mana lah boleh tahan perasaan cemburu dalam hati tau.. Kena jugak kasi tahu.. haha..

Perempuan akan "diam" dan kate "takde pape"


Hah !!! So, perasaan cemburu itu memang sudah menjadi fitrah manusia.. So, jagalah hati dan perasaan memasing hokay.. Kat sini ade ke orang tak pernah ada perasaan cemburu..???? Saya.  Haha.. 

p/s : Cemburu itu sayang.. ;)








Friday, 4 January 2013

Maharajalawak Mega di Terengganu !!!

Perrrggghhh..!!! Maharajalawak Mega datang Terengganu.. Kampung halaman saya okeyh.. Huhu.. Memang ramai dan sesak lah kat Stadium Tertutup Gong Badak tuh.. Korang tak caye eyh..???? Jap nak post pic, nanti korang tengok lah betapa sesak dan seksanya kan.. Haha...


See.. kan..???? Ramai kan.. Hah !! Kalau tak memang saya nak gi jugak dengan membe saya tapi dia ada hal pulak nak kena balik kampung kat Kota Bahru.. Tapi kalau sesak camni memang saya patah balik lah.. Gila ke nak redah camni.. Huhu.. Apepun, orang Terengganu memang semangat gilerrr...!!! Cayalah..
Naaa.. naaaa.. naaa  nana... ganuuuu kiterrrrr..!!! Eh, nyanyi lak..

Tapi tengok kat umah pon best gak.. Dapat tengok dekat-dekat.. Cehhh, nak sedapkan hati.. Hikhik.. Tapi memang best lah semua peserta malam nih.. JOZAN, JAMBU, SAYWHO, BOBOY, SHIRO, R2 memang besttt gilerrr korang malam nih..

Sebenarnya aku memang minat JOZAN yooo!!!!! Sebab lawak dorang jadi.. Nak nak si Zizan tuh alahai.. Bolehlah tahan kehensemannya.. Tapi malam ni Zizan sorang je sebab Johan kena operate kaki dia yang sakit tuh.. Walaupon sorang, tetap best !!! Satu family saya ketawa terbahak bahak tau tengok gelagat si Zizan nih.. Haha !!!

Korang mesti kenal Ustaz Azhar Idrus kan..??? Ala, Ustaz rockers tuh.. Famous kot dia.. Hikhik.. Zizan berjaya tau tiru watak Ustaz tuh.. Kelakar hokayyy.. Haha.. Comel pulak tuh dia tiru gaya Ustaz Azhar.. Hehe..


 Hah !!! Comel tak..??? Haha.. Cute kan.. Apepon memang jadi malam ni.. Saya suka..!!!!


Yang ni segmen kedua pasal radio.. Sedih lah jugak tengok Zizan sorang je tadi.. Saya tengok dia sebak masa last tuh.. Maybe sebab kawan dia takde kot.. Hik.. Saya tetap penyokong tegar bagi kumpulan Jozan.. Harap Jozan menjadi juara.. WE LOVE YOU, JOZAN... Huhu.. ;)
 








Thursday, 3 January 2013

Cimb Debit Mastercard Hello Kitty !!!!

Woooaaahhhh.. !!! Tibe-tibe saya tersangat obses dengan hello kitty.. Pastu terjumpa lak iklan cimb bank ni lam FB tau.. Rasa cam nak beli je semua tau.. Hoho.. 




Apa lagi kawan-kawan.. Moh lah kita borong semua sape yang minat hello kitty tuh.. Hikhik.. Tapi tuh lah.. Duit pulak satu hal..Tengok jelah kan.. Tak mampu lagi.. Hihihi.

Sape-sape nak kasi hadiah untuk besday saya bulan depan pon dialu-alukan.. Hehehe.. Nak beli ni sape ade debit card je..  Takde lagi gi buat ye..  Free je pon nak buat..  Huhu.. Kalau berminat leh lah bukak website ni ye.. [Klik sini]