Thursday, 4 July 2013

Pulau Perhentian yang tersangat "AWESOME" 10 - 13 June..!!!

Assalamualaikum dan Salam sejahtera buat kawan-kawan semua..!!!

Huh !!! Lebih 6 bulan saya tak berblog kan.. Lamalah sesangat tuh.. Nasib blog tak dimakan anai-anai.. Hee.. So, saya tengah cuti mid-sem nih bolehlah boring-boring tambah entry kat blog saya ni.. Hehe..

Hah..!!! Skang ni saya nak bercerita pasal holiday saya untuk mid-sem nih.. hihi.. Nak tau saya buat pe??? Saya pergi bercuti dengan coursemate saya tau.. Seronok gilerrr!!! bukan saya gilerrr hokay.. just nak bagitau korang betapa seronok lah time holiday harituh.. Hee..

Mesti korang dah tau kan kitaorang semua holiday kat mane??? yelah.. dah terang-terang kot tittle post ni Pulau Perhentian.. huhu.. Rasanya mesti korang pon mesti pernah pergi.. mane tau dah pergi banyak kali kan.. So, macam saya ni walaupun stay kat Terengganu mmg susah nak dapat peluang macam ni.. Tak berkesempatan je.. Jom tengok gambar-gambar nak.. Hik..


Hah..!!! ni lah geng-geng coursemate saya.. nak sebut ke nama masing-masing.. takpelah sebut jelah mane tau korang kenal salah sorang kan.. hee.. dari kiri : seha, sab, ama, pija, saya, riri, bob, qayyum, wan din, qawi dan basit.. hah!! ade ke kenal??? hee..
Okay.. ade abang yang mulia hati tolong ambikkan pic kitaorang semua.. Thanks kat abang ni sebab tolong ambikkan gambar complete kami semua.. Hee.. Nak tengok lagi pic??? Sabar ek.. Untuk 1st day tu si Basit and the geng dari kL ambik saya kat ganu nih.. Thanks kat korang sebab walaupun korang sesat kat ganu tuh tapi boleh lagi ambik saya nih hah!! Huhu.. Dari kL semua ada 2 buah kete.. Dari utara sebuah kete je.. Muat-muat semua untuk 11 orang.. Alhamdulillah selamat kami sampai dan balik..

Kitaorang semua menginap dekat perhentian besar.. Bilik kat sane best sangat!!! luas dan siap ada peti sejuk kecik lagi tau.. kitaorang sewa 2 bilik untuk perempuan dan laki... So, satu bilik ada 2 katil queen tau.. puas hati.. Bilik air pun cantik.. Lupa nak snap pic kawasan bilik.. So, kalau korang nak try kan.. Korang gi kat Fauna Beach Chalet.. Makan kitaorang semua kira skali dah.. senang kan??? 

Cuba cari mane saya..??? hah.. yang baju biru over berspek tuh.. haha.. :P
First day ni kitaorang takde aktiviti sangat.. Yelah.. Naik bot dari jeti ke pulau dalam masa 40minit camtuh lah.. Hah.. Gerun tau naik.. Takot gila..!! yelah.. sape yang mabuk kena get ready pape yang patot lah.. So, kitaorang semua takde masalah masa naik bot tuh.. hee.. Alhamdulillah.. Selamat.. 

Ni time nak gi pulau.. Sorang je minah saleh tu.. Tapi sporting mase ambik gambar.. Hee.. 
So, mase 2nd day tuh ade lah banyak aktivitinya.. Duk snorkeling lah best.. Mula-mulanya masa time snorkeling dia bawak tempat untuk kita belajar menyelam tau.. So, dari situ nak cakap kat Basit tuh thanks sebab ajar saya ni menyelam.. Asyik menjerit takot lemas lah pe lah.. Hah!!! padahal dah pakai safety jacket tuh korang takyah takot.. Rugi kalau tak mencuba.. Dalam laut tuh cantik gila.. Batu karang lah.. Ikan-ikan yang cute miut sangat macam nemo depan mata wooo... Best kan.. Penyu lah.. Kitaorang pon sewa lah kamera underwater tuh kekononnya nanti boleh ambik gambar dalam air lah.. sempat lah jugak ambik gambar dalam air tu sebelum bateri kamera abes.. syoookkk okay!!

Taaadaaaa...!!! Sarang nemo uollss.. Hee.
Lepas bersnorkeling lah ni.. Hee.. :)
Kitaorang jugak mase lepas snorkeling tuh main kayak pulak tau.. Biar tak pernah pon at least dapat lah merasa berkayak tuh.. 

Dah sampai hangus muka tu tau!!! Saya kat belakang tu.. Pakai sunblock pon hangus jugak.. Hee

Thanks Fauna Beach Chalet sediakan makanan best untuk kami..
Untuk hari last aktiviti kitaorang buat sendiri.. pagi tuh sape nak gi mandi pulau pergilah.. Asalkan elok2.. So, saya tersangat lah letih masa tuh.. duduk jelah dalam bilik tuh sampai tunggu masa bot datang ambik kitaorang dan balik umah masing-masing.. Lepas sampai je kat jeti.. Saya pon jadi tourist guide untuk diorang jalan-jalan pusing kat Terengganu.. Sangat berpuas hati dengan cuti ni.. So, nak cter lelebih memang panjang lah untuk entry ni saje.. Sampai kat sini jelah ceritanya.. Anything kalau ade soalan boleh lah komen-komen ek.. Mane tau korang nak tau lebih lanjut pasal tempat ni ke pe ke.. Okay??? Okay.. terima kasih luangkan masa gan story saya ni.. Bye.. Wasalam.. ;)


Akhirnya selamat sampai ke jeti.. Bye-bye perhentian.. :'(